Alquiler de embarcaciones

ACCEDE AHORA

Classificació d’Embarcacions i Sectors: Plataformes, Mercants, Pesca. Usos: Transport, Serveis, Recreació.

15-Feb-2024 | Nàutica Empordà

¿T’has preguntat mai per què un vaixell té un 7 davant de la seva matrícula mentre que un altre té un 6 o un 5 mentre navegues o passeges pel port? Doncs tingues en compte que això no és només una qüestió estètica o alguna cosa que puguis aconseguir pagant més per tenir un 1 davant de la matrícula. Aquest número està determinat segons l’ús que se li donarà a l’embarcació. Per evitar més confusions, aquí et deixem una llista de totes les matrícules possibles sempre que siguin de pavelló espanyol.

 

Llista 1ª: Plataformes Offshore: Aquesta categoria inclou les enormes estructures situades en alta mar que s’utilitzen per a la perforació i producció de petroli i gas. Les plataformes off shore són crítiques per a l’extracció d’aquests recursos en aigües profundes i ofereixen un entorn de treball únic i desafiador.

 

Llista 2ª: Buques Mercants: Aquí es troben els vaixells dedicats al transport comercial. Això inclou tot, des de cargueros enormes que transporten mercaderies a llargues distàncies, fins a vaixells de passatgers que recorren rutes internacionals.

 

Llista 3ª: Barcos de Pesca: En aquesta llista s’inclouen les embarcacions utilitzades en la indústria de la pesca comercial. Això pot abastar una àmplia gamma de vaixells, com ara arrossegadors, palangrers, i altres embarcacions especialitzades en la captura de peixos i mariscos.

 

Llista 4ª: Embarcacions Auxiliars de Pesca: Aquesta categoria engloba les embarcacions que donen suport a les activitats de pesca comercial. Això pot incloure barcos per al transport de tripulació, emmagatzematge d’equips, o processament de la pesca.

 

Llista 5ª: Serveis Portuaris: Aquí es troben les embarcacions utilitzades per a la prestació de serveis en els ports. Això pot incloure remolcadors per a assistència en maniobres portuàries, dragues per al manteniment dels canals d’accés i altres serveis portuaris.

 

Llista 6ª: Barcos de Recreació Lucrativa: Aquesta llista inclou les embarcacions utilitzades per a activitats recreatives amb finalitat de lucre, com ara els vaixells de lloguer, els charters turístics i altres negocis relacionats amb el lleure marítim.

 

Llista 7ª: Barcos de Recreació No Lucrativa: Aquí es troben les embarcacions utilitzades per a fins recreatius sense ànim de lucre. Això pot incloure des de petits vaixells de vela fins a grans iots de luxe.

 

Llista 8ª: Barcos de l’Administració i Defensa: En aquesta categoria es troben les embarcacions utilitzades per l’administració pública i per a finalitats de defensa nacional. Això inclou guardacostes, patrulles frontereres i altres vaixells militars.

 

Llista 9ª: Vaixells en Construcció: Aquesta llista inclou les embarcacions que actualment estan en procés de construcció en els astillers. Aquests vaixells encara no estan acabats, però seran incorporats a una de les altres llistes un cop finalitzats.

COMPARTIR